Hizmetlerimiz

Zayıflama

Fazla kilo, genetik altı yapıyla beraber oluşabileceği gibi günümüzde fast-food, şekerli gıdalar, hamur işi gibi enerji yoğunluğu fazla yiyeceklere kolay ulaşılması, hareket azlığı, sosyal medya, arkadaşlar, depresyon gibi psikolojik sorunlar, bazı ilaçlar, annenizin gebelik öncesi ve gebelik sırasındaki beslenmesi, düşük doğum ağırlığı, iri doğum ağırlığı sebebiyle de ortaya çıkabilir.

İdeal ağırlığa ulaşmak ise yaşam kalitesini artırır. Beslenme alışkanlıklarının değişmesi bir süreçtir. Bu süreçte sizin yemek kültürünüz, çalışma şartlarınız, yaşam tarzınız ve sevdiğiniz yiyecekler göz önüne alınarak bir program hazırlanır. Bireye özel, hedefe yönelik, kalıcı bir sonuç için Diet&Joy diyetisyenleriyle doğru beslenmeyi öğrenin.

GEBELİKTE BESLENME

Gebelikte annenin ağırlık kazanımı bebeğin ağırlığı ve sağlığı açısından önemlidir. Gebeliğe fazla kilo ile başlamak ve gebelikte aşırı besin tüketimi, bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Gebelikte aşırı ağırlık artışı ve obezite düşük, ölü doğum, preeklemsi, gestasyonel diyabet gibi sorunlar doğurabilir. Gebelikte yetersiz ağırlık kazanımı ise erken doğum ve düşük doğum ağırlığı ile ilişkilidir. Bu yüzden Diet&Joy’da gebeliğe karar verdiğiniz andan itibaren gebelikte sağlıklı beslenme danışmanlığına başvurabilirsiniz. Bu program gebeliğe hazırlık, gebelikte ideal kilo alım takibi, anne ve bebek için yeterli besin öğesinin sağlanması için uygun beslenme programı ve de hafta hafta sizi nelerin beklediğini içerir. Bu mucizevi süreci şansa bırakmayın Diet&Joy diyetisyenleriyle sağlığınızı takibe alın.

Gestasyonel diyabet

Gebelik sırasında başlayan veya ilk tanısı gebelik sırasında konan glukoz tolerans bozukluğu olarak tanımlanır. Gebelikte görülen diyabet şeklidir. Gestasyonel diyabet genellikle 3. trimesterde gelişir. Gebelik öncesi obezite ve gebelikteki aşırı kilo alımı başlıca sebebidir. Bu durum hem anne hem bebek için ciddi sağlık risklerine yol açar. Gestasyonel diyabetin tıbbı beslenme tedavisinde öncelikli hedefimiz sizin ve bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi için gerekli besin öğelerini sağlarken kan şekeri seviyelerini korumak, devamında fazla kilolu veya aşırı ağırlık kazanmış annenin kilo alımını dengelemektir.

EMZİRME DÖNEMİ

Baştan belirtmeliyiz ki ne gebelik ne emzirme iki kişilik yemek demektir. Emzirme dönemi anne ve bebek sağlığı açısından hassas bir dönemdir. Emziren annenin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi anne ve bebek sağlığı için çok önemlidir. Süt miktarını artırmak için fazla yemek ya da kilo almamak için az yemek bu süreçte anne ve bebeği olumsuz etkileyebilmektedir. Emzirme döneminde; annenin beslenme durumu ve alışkanlıkları, bebeğin sağlığını, optimum büyümesini ve gelecekteki metabolik hastalıklarını etkilemektedir. 

Emziren annenin yeterli süt üretebilmesi için yaklaşık 300-500kkal enerji artırımı yeterli olacaktır. Anne ve bebek için hassas olan emzirme döneminde sağlık riski gelişimini önlemek için enerji, makro ve mikro besin öğelerini yeterli miktarda içeren beslenme örüntüsü planlanmalı, su tüketimi ve sık emzirmenin süt verimi açısından önemi vurgulanmalıdır. Diet&Joy’da emziren annelere özel beslenme programı ile süt üretimini destekleyen besinlerle bu süreci daha keyifli hale getirebilirsiniz.

KİLO ALMA

“Çok zayıflamışsın, biraz kilo al!”, “Hiç yakışmamış niye bu kadar zayıfladın?” gibi sözleri çok duyuyor olabilirsiniz. Beden kütle indeksinin 18,5kg/m 2 ‘nin altında olması zayıflık olarak tanımlanır. Bu duruma genetik altyapı, yetersiz enerji alımı, sindirim sistemi bozuklukları, metabolizmayı hızlı çalıştıran hipertiroid gibi hormonal hastalıklar, bağırsak parazitleri ve emilim bozuklukları, kilo alma korkusu, psikolojik problemler, yeme bozukluğu, bazı ilaçlar, fazla fiziksel aktivite, kanser, tüberküloz, kronik diyare sebep olabilir.

İdeal kilonun altında olmak özellikle bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. Yağ dokusundaki aşırı kayıp ise hormon üretimi ve sirkandian ritm bozukluklarına neden olur. Çevrenizdekilerden sürekli ‘kilo almanız’ yönünde baskı görüyor ve iletişim sorunları yaşayarak onlardan kaçıyor olabilirsiniz. Fakat unutmayın ki kilo almak kilo vermekten çok daha zor bir durumdur. Sağlıklı ağırlık artışı sabır ve uzun takip gerektiren bir süreçtir. Bu yolda bir ekip çalışmasına ihtiyaç vardır. Diet&Joy ile kendinize inanın, sağlığa adım atın.

SPORCU BESLENMESİ

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme gelmektedir. Bir sporcunun nasıl besleneceğini bilmesi performansını etkileyen en önemli etkenlerden sayılmaktadır. Sporcu beslenmesinde amaç; sporcunun yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivitesine, beslenme alışkanlıklarına ve enerji harcamasına göre yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmesini sağlamaktır. 

Her spor dalı için beslenme şekli aynı değildir, yapılan spor branşına özgü beslenme hakkında bilgi sahibi olmak büyük önem taşımaktadır. Siz de profesyonel sporcu veya egzersiz yapan bir bireyseniz bakış açınızı bütüncül yöne çevirerek kendiniz için doğru beslenmeyi Diet&joy-Sporcu Beslenmesi programıyla sağlayabilirsiniz.

ÇOCUK BESLENMESİ

Çocuğum çok kilo aldı ve ben yemesini durduramıyorum!
Günümüzde artık şişmanlık çok küçük yaşlardan başlıyor. Çocuk yaştaki şişmanlık ise erken yaşta tip 2 diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar, sosyal ve psikolojik, hormonal bozukluklara veya kemik gelişiminin yavaşlaması gibi sorunlara sebep olabiliyor. Şişman kişilerin yaşam süresinin kısaldığı ve şişman yetişkinlerin büyük çoğunluğunda bu durumun başlangıcının çocukluk yaşlarına uzandığı biliniyor. Bu yüzden çocuklarda şişmanlığın çözümü için doğru besin seçimi, yeterli enerji hesabı ve ebeveyn-diyetisyen işbirliği gereklidir.

Çocuğumda insülin direnci varmış, ne yapacağız?
Çocukluk obezitesi beraberinde birçok sağlık problemini getirmektedir. İnsülin direnci ise bu hastalıkların başında gelir. İnsülin hormonunun artışına rağmen yeterli etkinin görülmemesi insülin direnci olarak tanımlanmaktadır. İnsülin direnci tedavi edilmezse Tip 2 Diyabet, kalp hastalıkları gibi ilerde başka kronik hastalıklara kapı açabilir. 

Sadece insülin direnci değil kolesterol yüksekliği gibi diğer sağlık sorunlarının tedavisinin önemli bir parçası uzman diyetisyen eşliğinde beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesidir. Sağlıklı bir vücut ve gelecek ekip çalışması ile mümkündür.

Çocuğum çok iştahsız, hiçbir şey yediremiyorum!
İştahsızlık oyun çağı dediğimiz 3-6 yaş grubunda başlayarak devam edebilir. Öncelikle iştahsızlığa neden olabilecek fizikse hastalıklar araştırılmalıdır. Bir hastalık söz konusu değilse çocuğun anne-baba ya da bakıcısı ile olan ilişkisi gözden geçirilmelidir. Aşırı ısrarcı bir anne-baba iseniz tepki olarak yemeyi reddetme ya da istememe durumu görülebilir. Keşfetme ve kendi kararlarını verme isteği olan oyun çağı çocukları için yapılması gereken farklı seçenekler sunarak yiyeceği besini kendi seçmesini sağlamaktır. Bu seçenekler günlük alması gereken besin öğesi çeşitliliği ve porsiyonları göz önünde bulundurularak çocuğa sunulmalıdır. Diet and Joy-Çocuk Beslenmesi danışmanlığı ile çocuğunuza vereceğiniz porsiyonların ne kadar olması gerektiğini öğrenebilir, besin çeşitliliğini nasıl sağlayacağınız konusunda yardım alabilirsiniz.